П. Г. Пампоров

НА ПЪТ ЗА МУСАЛЛА

Ранни зори. Звездите още трепкат по небето. Тихо. Само кристално бистрите води, що изтичат из голямото езеро, шумят и пят своята вечна песен. Езерото е красиво огледало, в което се оглежда Мусалла със снежни преспи и небето, и звездите!...

Тишина. Красота. Чистота. Навред, като че всичко - и камъче, и тревица, и цветенце, и птички - като че всичко присъствува във великия, неръкотворния Божи храм, където сам Бог - безграничната и всеобемна Любов, свещенодействува при хор от ангели.

И това свещенодействие добива своята най-голяма тържественост при изгрев слънце, за да премине на друга гама след това; че целият живот не е нищо друго, освен свещенодействие за разумния, за чистия, за просветения човек.

===============================

От 22 март започна да излиза вестник „Живот" с редактор Л. Лулчев и директор А. Бертоли. Препоръчваме го на всички наши читатели.

Братското книгоиздателство издаде каталог на всички братски издания. Изпраща се безплатно всекиму при поискване.

Вести и книгопис по липса на място ще дадем в следващия брой.

===============================

Зовем всички, които смятат, че ЖИТНО ЗЪРНО внася в обществото светлина на едно духовно схващане, което може да обнови живота - да се погрижат за неговото по-обширно разпространение, като запишат поне още по един абонат.

Открита е подписката за пета годишнина на сп. „ЖИТНО ЗЪРНО".

Годишен абонамент 80 лева.

Адрес на сп. „Житно Зърно": Никола Нанкова, Ул. Дондуков № 16 (до кино Пачев) - София.

НАСТОЯЩАТА КНИЖКА - 8 ЛЕВА.

Търсачка

Търсене по текст

Търси в Книжарница

Към страницата на "Завета на Цветените Лъчи на Светлината"

Намерете ни и във Facebook

youtube