Развигор и Листопад

PDF
Есета и есеистични фрагменти
Развигор и Листопад
Цена:
8,00 лв
Описание

Cборникът с есета е последната книга на Георги Томалевски. Безспорно Г. Томалевски е един от най - добрите есеисти в българската литература, един от основателите на "Общество на българските писатели и есеисти"(1935 г.).

През 1922 година Томалевски среща своя Духовен Учител – Петър Дънов и става негов ученик. От този момент писателят влага в творчеството си мъдростта и разбирането, почерпени от Словото на Учителя. В "Развигор и листопад" Георги Томалевски прави мост между езотеричното познание и природо-математическите науки и така да придава на своите кратки есеистични творби интересно философско звучене.

Кратките есета в тази книга представляват опити да се изяснят редица въпроси от природата, науката, философията и всекидневието ни с най-малко думи и с по-дълбоко вглеждане в живота. Темите не са подредени по някаква система, а са отговори на задавани въпроси и хрумвания по време на настойчиво търсещ размисъл. Написано е за любознателни хора, които нямат блокирано съзнание и обичат истината.
Развигор - Радост в пролетта
Листопад - Мъдрост в есента

Редактор Соня Митева
Художник Илияна Попова
Предпечат Иван Джеджев

Издателство "Бяло Братство", 2014
ISBN 978-954-744-239-9

Търсачка

Търсене по текст

Търси в Книжарница

Към страницата на "Завета на Цветените Лъчи на Светлината"

Намерете ни и във Facebook

youtube